De la infiintarea sa in anii 1970, compania Nordimpianti a fost motivata de dorinta de a construi si furniza produse de cea mai inalta calitate, folosind intotdeauna cele mai noi tehnologii disponibile pe piata.

Nordimpianti detine o bogata experienta, acumulata peste tot in lume, iar acest fapt ne face un partener de incredere in furnizarea unor solutii eficiente de producție.

1974

Activitatea companiei a inceput ca producator de mașini Slipformer pentru grinzi cu sectiune T intors, fasii din beton cu goluri și pentru productia de spalieri din beton pentru vita de vie pe piața italiana. Experienta pe care a castigat-o de-a lungul timpului i-a permis sa devina o companie de succes.

In anul 1980 a avut loc deschiderea unui birou de vanzari in Milano, cu scopul de a extinde afacerea nu numai in Italia, ci si in tarile vecine.

1987

NORDIMPIANTI a devenit prima companie care a dezvoltat un Slipformer pentru producția de fasii din beton cu goluri si de grinzi cu sectiune T intors, de pana la 700 mm inaltime.

Pana in ziua de astazi, NORDIMPIANTI este singura companie capabila sa produca un astfel de Slipformer.

1988

Afacerea se extinde in principal pe piata europeana, in mare masura datorita calitatii si gamei largi de produse oferite.

1989

Numele companiei a fost schimbat in NORDIMPIANTI OTM SRL, cu o uzina de productie in orasul Sambuceto și un birou de vanzari in nordul Italiei. (De aici si numele NORDIMPIANTI, literalmente NORTH PLANT in limba engleza).

1992

NORDIMPIANTI a dezvoltat prima masina Slipformer pentru producerea de panouri de perete cu agregate colorate expuse pentru o companie importanta din Belgia.

1996

Anul 1996 a subliniat, de asemenea, acreditarile tehnice ale companiei prin dezvoltarea unei masini de extrudare pentru producerea de fasii din beton cu goluri, de pana la 500 mm inaltime.

Disponibilitatea acestei tehnologii bine cunoscute a insemnat faptul ca compania ar putea raspunde in continuare satisfacator cererii de pe piata.

1997

In anul 1997 compania a devenit NORDIMPIANTI SYSTEM SRL, cuvantul „sistem” reflectand faptul ca societatea oferea de acum incolo servicii complete in toate aspectele lanțului de productie, folosind experienta acumulata in Italia si in strainatate. Astazi, compania poarta acelasi nume, desi datorita familiaritatii sale pe piata, este menționata, cel mai des, ca NORDIMPIANTI.

2000

NORDIMPIANTI imbunatateste capacitatile Slipformer-ului prin dezvoltarea unei masini capabile sa produca fasii din beton cu goluri, de 1 m inaltime, cu o lungime de pana 25 m.

2004

Tehnologia Extruder-ului este imbunatatita pentru a produce fasii din beton cu goluri cu latimi de 2,4 m (sau 2 elemente, fiecare cu o latime de 1,2 m), de pana la 500 mm inaltime.

2005

In acest an este comandat un alt doilea echipament de tip carusel, de data aceasta pentru productia de fasii din beton cu goluri.

Echipamentul poate produce 3600 m2 de produs pe zi. In același an, ca raspuns la o crestere sporita a pietei si a dorintei de a imbunatati in continuare serviciile NORDIMPIANTI de schimb de piese si de intretinere, compania s-a mutat intr-un birou nou si o facilitate noua de productie.

Noua fabrica a pus sub un singur acoperis toate departamentele – de fabricație, administrare, de schimb de piese si de servicii de intretinere.

2008

NORDIMPIANTI a profitat de oportunitatea de a fabrica primul Extruder pe piata capabil sa produca fasii din beton cu goluri, de 1500 mm latime, pentru piata rusa.

Noul echipament a fost un proiect complet de fabrica in orasul rus Tiumen.

2009

In 2009 Extruder-ul a fost imbunatatit din nou prin fabricarea unei masini pentru producerea de fasii din beton cu goluri pentru piața belgiana.

Masina poate produce 2 fasii din beton cu goluri, de 600 mm latime in același timp sau folosind o alta insertie de formare, o singura fasie standard din beton cu goluri de 1200 mm.

2010

Noua serie de EVO Extruder a fost prezentata in timpul expoziției BAUMA din Germania.

2012

Gama modelului Extruder fost extinsa, inca o data; de data aceasta pentru a satisface nevoile pietei braziliene in producerea fasiilor din beton cu goluri, cu latimi de 1250 mm.

Noul model a fost desemnat E125 si se alatura gamei existente, care include modelele EVO e60, E120, E150 si E240.

2013

Gama masinilor de turnare Nordimpianti a fost extinsa si actualizata. Acum aceasta include noua masina de turnare umeda WF.

Nordimpianti este capabila de a furniza toate cele trei sisteme de turnare pentru producerea de elemente precomprimate – Turnare umeda, Extender si Slipformer.

2015

In decembrie 2015, Nordimpianti a deschis o noua unitate de productie in apropierea facilitatilor existente langa sediul sau din Chieti, Italia. Proiectul de extindere a inceput in 2013, atunci cand Nordimpianti a crescut din punct de vedere financiar, inregistrand o crestere de doua cifre dupa declinul economic din 2009-2012.

2016

Noul model EVO 2 din seria Extruder a fost prezentat in timpul expozitiei BAUMA din Germania.