Fasiile din beton cu goluri sunt elemente din beton precomprimat, care au o sectiune transversala fixa. Ele sunt fabricate folosind cabluri de pretensionare, de o inalta rezistenta la tractiune sau o singura sarma, toate fiind incorporate in element.

Producerea acestor elemente se realizeaza cu ajutorul Extruder-ului, Slipformer-ului si a masinilor noastre de turnare umeda, care toarna elementul de-a lungul unui banc de producție, fara a fi nevoie de nici un cofraj.

Fasiile din beton cu goluri sunt elemente structurale extrem de dezvoltate si sunt folosite peste tot in lume datorita numeroaselor avantaje si aplicații.

Astazi, ele sunt printre cele cunoscute elemente prefabricate, datorita caracteristicilor tehnice si economice.

Fasiile din beton cu goluri sunt utilizate pe scara larga pentru podele si panouri de pereti in constructiile industriale, comerciale, rezidentiale si de infrastructura.

Fasiile din beton cu goluri pot fi folosite cu diferite structuri de sprijin: pereti construiti din beton, caramida; structuri metalice, din beton turnate in cadrul site-ului, grinzi prefabricate etc.

Pentru infrastructura fasiile din beton cu goluri sunt folosite in general pentru a proteja drumurile de pericolele naturale. Ele sunt utilizate pentru a construi precautiuni impotriva alunecarilor sau avalanselor. De asemenea, fasiile din beton cu goluri servesc la realizarea carosabilului propriu-zis. Toate elementele insa necesita specificatii de sarcini grele.

Mai mult decat atat, fasiile din beton cu goluri sunt rezistente la foc in mod constatabil si ofera o solutie economica pentru constructia zidurilor cu rezistenta la foc, in cazul depozitelor, halelor industriale si parcarilor.

Top 16 avantaje

Prin utilizarea echipamentelor specifice pentru fabricarea elementelor din beton si a unui sistem de control al calitatii de ultima generatie.

Suprafata inferioara a elementului este neteda si are un finisaj din cofraj de otel. In general, aceasta suprafata poate fi lasata asa sau poate fi vopsita.

Cu doar 3-4 muncitori, se pot instala mai mult de 500-600 m2 de podea pe zi.

Prin alegerea diferitor grosimi ale partii inferioare a elementului, podelele pot fi produse cu o rezistenta la foc de pana la 180 de minute.

Fasiile din beton cu goluri au o rata de curbare minima, chiar si in cazul coeficientilor mari de subtirime, datorita distributiei de sarcina transversala, chiar si atunci cand elementele nu au nici un strat de acoperire de beton.

Elementele produse au rezistente de incarcare ridicate, datorita unui raport scazut de apa/ciment din beton, de la 0.32 la 0.38. Rapoartele mai ridicate de apa/ciment nu pot fi utilizate pentru producerea sectiunilor transversale dorite fara utilizarea cofrajelor scumpe.

Chiar daca raportul utilizat scazut de apa/ciment face ca betonul sa fie mai greu de prelucrat, masinile NORDIMPIANTI nu prezinta nici o dificultate la producerea anumitor forme de elemente cu un nivel ridicat de fiabilitate.

Fasiile din beton cu goluri detin o larga gama de aplicații. Ele pot fi produse pana la 25 m lungime.

Ele sunt foarte frecvent utilizate in sectoarele rezidentiale, comerciale si industriale, in serviciile medicale, educatie, precum si in zone seismice.

Este posibila fabricarea elementelor cu deschideri la capete (end openings), care sunt apoi umplute pe site perpendicular podelei pentru a crea margini solide si pentru a crește rezistența la alunecare.

Fasiile din beton cu goluri sunt ideale pentru montarea instalatiilor auxiliare, cum ar fi trasee electrice, aspersoare de apa si sisteme de incalzire, de ventilatie si de climatizare.

Prezenta golurilor longitudinale in sectiunea transversala duce la aproximativ 50% economie de beton, in comparatie cu fasia armata cu forma plata in situ, si in acelasi timp, reduce cantitatea de otel precomprimat cu 30%, datorita greutatii proprii reduse.

Volume mari de productie, cu sectiuni transversale uniforme, chiar si cu diferite configuratii de armatura de cablu. Odata ce elementele din beton au fost produse, acestea pot fi scoase din bancurile de turnare dupa doar 6-8 ore.

Utilizarea unor cabluri de pretensionare de inalta rezistenta, a unei sarme sau a mai multor, inseamna ca elementele precomprimate au sectiuni transversale mai mici, folosind astfel intr-un mod mai eficient betonul si obtinand elemente de cea mai inalta calitate. Sectiunile transversale mai mici rezulta in panouri mai usoare care reduc costurile de transport si care permit manipularea simpla atat pe site, cat si in uzina de productie.

Podelele prefabricate din fasii de beton cu goluri ofera eficienta maxima utilizatorului. Datorita coeficientelor de subtirime a produselor si capacitatilor mari de acoperire, acestea permit exploatarea maxima a spatiului de constructie disponibil.

Imaginea prezinta o sectiune verticala printr-o cladire turn de 37 de etaje. Fasia totala a podelei si stratul de acoperire este de numai 40 cm. In comparatie cu construcția clasica in situ, in acest caz a fost posibil de adaugat inca un nivel la inaltimea maxima de constructie impusa de directivele de urbanism din San Paolo, Brazilia.

Elementul garanteaza o rezistenta ridicata la foc datorita tehnologiilor Extruder si Slipformer utilizate pentru producția de elemente, cat si datorita raportului scazut de ciment/apa utilizat in amestecul de beton.

Calitatea masinilor de turnare garanteaza un nivel de compactare si impermeabilitate ridicat, combinat cu o rezistenta mecanica sporita.

Se aplica tuturor sarcinilor si distantelor, fara a fi nevoie de suporturi in timpul instalarii. Este posibil ca podeaua sa fie incarcata imediat dupa instalare, chiar si fara beton turnat in situ.

Fasiile din beton cu goluri detin proprietati excelente de izolare fonica, in special impotriva sunetului transportabil pe calea aerului, reducand zgomotul din mediul extern si asigurand separarea sunetului intre camerele de mai jos si mai sus.

Proprietatile de impact a izolarii acustice sunt similare cu cele ale altor fasii solide si depind in intregime de tipul podelei. O solutie mai buna si mai eficienta ar fi folosirea metodelor structurale, ca si in cazul podelelor ridicate sau flotante. Sistemul de podea ridicata este totuși rar utilizat in cladiri rezidentiale.

Fasiile din beton cu goluri sunt economice in ceea ce priveste utilizarea de materii prime. Un motiv este ca masina de turnare foloseste, de obicei, categorii de beton si otel de calitate superioara, in consecinta se folosesc mai putine materiale pentru a obtine aceeasi capacitate portanta ca si in cazul structurilor turnate in situ.

Fasiile din beton cu goluri sunt mai avantajoase decat alte tipuri de podele, datorita utilizarii eficiente a materialelor. Prezenta golurilor longitudinale in sectiunea transversala conduce la aproximativ 45% economisire de beton, comparativ cu fasia armata cu forma plata in situ, si in același timp, reduce cantitatea de otel precomprimat cu 30% datorita greutatii scazute.

Panourile de fasii din beton cu goluri satisfac pe deplin standardele anti-seismice din tarile cele mai dezvoltate. Anume in acest scop elementele de planseu pot fi conectate intre ele cu ajutorul armaturii de otel in timpul constructiei, cu scopul de a crea o continuitate a podelei, chiar si fara un stratul de acoperire din beton.

Acest lucru ofera podelei caracteristicilor statice corecte, indispensabile in zonele seismice.

Posibilitatea de a schimba dimensiunile elementelor din beton si configuratia precomprimata a sarmei de otel in conformitate cu specificatiile tehnice ale elementului necesar. Este o operatiune simpla si rapida pentru a schimba componentele necesare ale insertiei de formare a masinii de turnare, cu scopul de a varia inaltimea si grosimea elementelor de beton.

Pentru cele mai exigente aplicatii sau in cazul unor elemente de beton inalte, partea de jos a elementului si nervurile verticale sunt armate cu o plasa de otel si bare de conexiune.

Domenii de aplicare

Fasiile din beton cu goluri sunt utilizate in constructii rezidentiale, sociale, industriale, comerciale si in infrastructura, domenii in care elementele de incarcaturi mari si cu rezistenta la foc de pana la 180 de minute sunt indispensabile.

  • PLACARE DE ACOPERISURI INDUSTRIALE
  • PARCARE AUTO
  • PARCARE AUTO SUBTERANA
  • PLACARE DE ACOPERISURI MARI COMERCIALE
  • PODELE PENTRU CLADIRI CU MULTE ETAJE
  • PANOURI PENTRU TRIBUNE
  • PODEA CONTINUA
  • UTILIZAT CU STRUCTURI METALICE

Este posibila conectarea elementelor de podea folosind armatura din otel in timpul constructiei, cu scopul de a crea o podea continua, aducandu-i caracteristici statice corecte, indispensabile intr-o zona seismica.