Grinzile cu un singur gol sunt elemente de beton precomprimat, care au o sectiune transversala fixa.

Ele sunt fabricate folosind unul sau mai multe sarme pretensionate de inalta rezistenta la tractiune, incorporate in interiorul elementului.

Producerea acestor elemente se realizeaza cu ajutorul Slipformer-ului sau a masinilor noastre de turnare umeda, care toarna in mod continuu elementul pe un banc lung de productie, fara a fi nevoie de nici un cofraj.

Grinzile cu un singur gol intrunesc mai multe utilizari in constructiile de podea si acoperis.

Cititi beneficii

 • Posibilitatea utilizarii in mai multe domenii de constructie, cum ar fi cel comercial, industrial, in infrastructura și in sectorul agricol
 • Volume mari de producție, cu sectiuni transversale uniforme chiar si configuratii diferite de armare a cablurilor. Odata ce elementele din beton au fost produse, acestea pot fi scoase din bancurile de turnare dupa doar 6-8 ore, atunci cand sunt utilizate cu bancuri de turnare incalzite
 • Folosind aceste elemente, podelele pot fi construite rapid si usor, deoarece elementul in sine functioneaza ca un cofraj
 • Elementele din beton sunt semi-autoportante si nu necesita decat un sprijin minim in timpul instalarii
 • Prin eliminarea unor blocuri de umplere este posibila obtinerea unor nervuri rezistente, perpendicular pe podea si umplerea sectiunii pentru a crea capete solide, sporind astfel rezistența la alunecare.
 • Rigiditate excelenta in timpul incarcarii, descarcarii, ridicarii si instalarii. In comparație cu alte elemente care nu sunt precomprimate de aceeasi inaltime, aceste produse ofera mai multă rigiditate și mai putine sanse de deformare la incarcatura, asadar, sunt mai putin susceptibile de o avea o suprafata fisurata.
 • Calitate garantata prin utilizarea echipamentelor specifice pentru fabricarea elementelor din beton, combinate cu un sistem inalt de control al calitatii.
 • Capacitatea de a modifica dimensiunile panourilor și configuratia sarmei precomprimate de otel in conformitate cu specificatiile tehnice necesare elementului. Este o operatiune simpla si rapida pentru a schimba componentele necesare ale insertiunii de formare a masinii de turnare cu scopul de a varia inaltimea si grosimea elementelor din beton.
 • Utilizarea cablurilor pretensionate cu rezistenta mare la tensiune, a uneia sau a mai multor sarme, inseamna ca elementele precomprimate au sectiuni transversale mai mici, folosind betonul intr-un mod mai eficient, producand astfel elemente de inalta calitate. Sectiunile transversale mai mici inseamna elemente de beton mai usoare, reducand in consecinta costurile de transport si permitand o manipulare mai facila atat pe site, cat si in uzina de productie
 • Elementele produse au rezistente de sarcina ridicate, datorita unui raport scazut de apa/ciment din beton, de la 0.32 la 0.38. De fapt, pentru producerea unor profile similare folosind metodele traditionale, ar fi nevoie de rapoarte mai mari de apa/ciment si de cofraje scumpe.
 • Elementele detin o rezistenta ridicata la carbonatare datorita raportului scazut de ciment/apa si nivelului ridicat de compactare, care confera placilor finite o permeabilitate inalta, combinata cu o rezistenta mecanica deosebita.
 • Manipularea usoara a elementelor
 • Posibilitatea de a utiliza insertii de polistiren expandat (EPS) pentru a realiza o podea cu un minim de greutate

Capacitatea mare de incarcare datorita betonului cu un raport redus de apa/ciment, in conformitate cu cele mai exigente cerinte de infrastructura

O podea este, de obicei, formata din grinzi cu un singur gol sau cu blocuri goale umplute cu polistiren sau beton. Blocurile umplute mentin greutatea podelei la un nivel minim si sunt apoi acoperite cu beton in situ, pentru a forma nervurile si platelajul.

In timpul constructiei stratul de acoperire din beton in situ formeaza un bloc monolitic.

Dimensiunile elementului

 

InaltimexLatime (mm) 300×200

Greutate (Kg/m) 94

Pot fi adaptate conform cerintelor clientului

Galerie