Urmariti cele mai recente noutati despre elemente prefabricate din beton din intreaga lume.

In cazul in care doriti sa primiti informatii despre noutatile si activitatile firmei noastre, va rugam sa va abonați la newsletter-ul nostru.

06.04.2016

Fasii din beton cu goluri cu latimi noi

Lațimea standard a fasiilor din beton precomprimat cu goluri pentru podele, utilizate in industria constructiilor, este de 1200 mm. Cu toate acestea, exista mai multe tari in lume care utilizeaza o latime diferita a elementelor fata de prezentul standard international. De exemplu, in Rusia si in tarile fostei Uniuni Sovietice, fasiile din beton cu goluri de 1500 mm latime sunt utilizate pe scara larga, in timp ce in Brazilia, latimea standard a fasiilor din beton cu goluri, atat pentru podele, cat si pentru pereti, este de 1250 mm.

De asemenea, se intalnesc cazuri in care sunt necesare elemente cu o latime de 900 mm și 1100 mm. Un bun exemplu in acest sens ar fi Arabia Saudita, unde anumite proiecte guvernamentale necesita anumite fasii inguste din beton cu goluri, cu un design arhitectural specific.

1) Masina Extruder in timpul etapei de turnare a unei fasii inguste din beton cu goluri, cu o latime de 900 mm pe un banc de productie standard cu latimea de 1500 mm.

In ultimii ani, tari precum Rusia si cele din fosta Uniune Sovietica au observat, de asemenea, o crestere in materie de trend a productiei de fasii inguste din beton cu goluri, cu o latime de 800 mm si 1000 mm.

De obicei, elementele cu latimi speciale sunt obtinute prin taierea unui element longitudinal, fie inainte sau dupa intarire, prin intermediul discurilor diamantate.

Aceasta metoda de fabricatie, desi utilizata pe scara larga, poate deveni rapid neprofitabila, deoarece volumul acestor tipuri de elemente cu latime non-standard creste. De exemplu, din taierea unui element cu latimea de 900 mm dintr-un standard de 1200 mm, apar aproximativ 25% pierderi; taierea un element de 1000 mm, duce la aproximativ 16% de pierderi, iar un element de 1200 mm poate crea pana la 9% risipa.

2) Detaliu al sinei laterale inovatoare, conceputa de Nordimpianti.

Costurile ridicate ale acestei metode se datoreaza timpului necesar pentru efectuarea sectionarilor longitudinale, in special in cazul sectionarii pe beton uscat. De asemenea, trebuie luat in consideratie si echipamentul special, necesar pentru ridicarea si manevrarea elementelor inguste, precum si cheltuielile suplimentare suportate pentru gestionarea și eliminarea deseurilor.

3) Imagine reprezentand finisajul de inalta calitate al profilului lateral, realizat cu ajutorul unei masini Extruder a companiei Nordimpianti pe fasii din beton cu goluri, cu o latime de 900 mm.

4) Fasii din beton cu goluri, cu latimea de 900 mm, produse de un Extruder Nordimpianti.

5) Fasii din beton cu goluri, cu latimea de 1100 mm, produse de un Extruder Nordimpianti.

In cazul in care cantitatea acestor fasii speciale este relativ mare, cea mai buna solutie pentru a evita problemele menționate mai sus este de a proiecta elementele prefabricate direct cu latimile necesare.

Este necesar de a lua in considerare faptul ca in timpul productiei de elemente cu latime standard, calitatea suprafetelor laterale si inferioare este asigurata de prezenta unor margini speciale cu functia de sabloane laterale prevazute cu sanfrene.

Aceasta situatie nu apare in cazul in care latimea elementelor nu se potriveste cu latimea liniei de turnare. De fapt, marginile laterale nu pot fi deplasate periodic in functie de latimea dorita.

6) Sectionare longitudionala a unei fasii intarite de beton cu goluri efectuata de ferastraul poligonal al Nordimpianti

In acest caz, functia marginilor laterale a bancului de turnare este realizata de catre sabloanele laterale ale masinii de turnare, care vor fi echipate cu margini laterale, de aceeași forma interna.

O potentiala problema a acestei solutii este ca dupa ce masina a indepartat fasia formata in timpul procedurii normale, efectul de retinere al sablonului lateral in miscare poate lipsi, iar calitatea suprafetei laterale a elementelor din beton poate fi compromisa.

7) Sectionare longitudionala pe o fasie din beton cu goluri, in starea proaspata a betonului, folosind ferestraul de beton Nordimpianti

Pentru a evita aceasta problema, Nordimpianti a dezvoltat un sistem de suport lateral cu margini care nu se misca inainte si inapoi, chiar daca acestea sunt conectate la masina de turnare; in așa fel, replicarea marginilor laterale fixe este simulata mult mai bine.

Pe de alta parte, ca avantaj suplimentar, sabloanele laterale care formeaza profilurile site-ului, au o miscare de oscilatie normala, alunecand pe profilele inferioare menționate mai sus: in acest fel, calitatea finisajelor partilor laterale ale fasiilor din beton cu goluri este aceeasi ca si la elementele cu latime standard.

8) Indepartarea unei fasii din beton cu goluri dintr-un banc de productie cu ajutorul unei traverse de ridicare

Pentru depasirea varietatii elementelor necesare si, in unele cazuri, a complexitatii inerente, Nordimpianti a dezvoltat o serie de masini si echipamente capabile cu usurinta sa produca fasii din beton cu goluri de diverse latimi: 600mm (in acest caz, masina este capabila sa produca doua elemente de 600 mm unul langa altul), 800mm, 900mm, 1000mm, 1100mm, 1200mm, 1500mm si 2400mm latime (sau doua elemente de 1200 mm unul langa altul).

9) Ridicarea unei fasii din beton cu goluri de 900 mm, folosind clame speciale.

Aceasta tendinta de producere a elementelor non-standard nu se va opri aici. Departamentul de Cercetare si Dezvoltare al companiei Nordimpianti deja lucreaza la o noua masina Extruder, capabila sa produca fasii din beton cu goluri de latimi de 650, 700 si 750mm pentru un viitor proiect important, in care cantitatea elementelor cu aceste latimi specifice justifica investitia si achizitionarea unei masini capabile de a face fata acestor noi cerințe de producție.

 

Pentru mai multe informații:

Gian Piero Gagliardi, Nordimpianti System SRL

Director executiv si de vanzari

g.gagliardi@nordimpianti.com

01.04.2016

Nordimpianti deschide o noua unitate de productie

In decembrie 2015 Nordimpianti a deschis o noua unitate de productie in apropierea facilitatilor existente, langa sediul sau din Chieti, Italia. Proiectul de extindere a inceput in 2013, atunci cand Nordimpianti a crescut din punct de vedere financiar, inregistrand o crestere de doua cifre, dupa declinul economic din 2009-2012.

Noua fabrica a fost construita langa unitatea principala, unde, de asemenea, sunt amplasate si birourile companiei. Noua cladire, dupa cum v-ati aștepta, este construita din componente prefabricate si ofera un spatiu suplimentar de 3500 m2, care se alatura zonei existente de 4500 m2 de suprafata de productie, unde sunt fabricate masinile si echipamentele.

Lucrarile au inceput in primavara anului 2015. In mai putin de 12 luni de la demararea acestora, prima parte a fost finalizata si este deja operationala.

Noua unitate de producție va extinde foarte mult capacitatea de acomodare a pieselor de schimb, incluzand spatiu suficient pentru 510 de paleti. Nordimpianti recunoaste ca o crestere puternica de vanzari la nivel mondial trebuie sa fie sprijinita printr-o determinare egala de a oferi cele mai bune servicii de intretinere. Departamentul de vanzari este complet reorganizat, cu personal specializat, nu numai pentru a procesa cerintele clientului pentru piese de schimb de masini, dar si pentru a oferi consultanta tehnica privind masinile si serviciile oferite de companie. Acest lucru va asigura imbunatatirea calitatii inalte a serviciilor de intretinere odata cu cresterea departamentului.

Pe langa extinderea departamentului de suport tehnic, zona de productie, de asemenea, se va extinde cu instalarea unor noi statii de productie de lucru pentru constructia si asamblarea utilajelor, cat și a echipamentelor.

Scopul companiei este de a crește capacitatea de productie cu 40%, comparativ cu volumele curente. Acest lucru este necesar pentru a satisface cererea tot mai mare de produse provenienta din alte piete, cum ar fi Japonia, Coreea de Sud, precum si creșterea acesteia de pe pietele existente, in care compania Nordimpianti a fost activa timp de mai mulți ani.

Directorul executiv al Nordimpianti, Gian Piero Gagliardi, a dorit sa sublinieze „Suntem increzatori ca clientii nostri vor aprecia angajamentul companiei Nordimpianti de a oferi acelasi nivel inalt de servicii, cat si o calitate exceptionala in constructia de masini”.

Noua unitate de productie va fi complet operationala pana la jumatatea anului 2016 si va oferi spatiu pentru alte proiecte majore de expansiune, in proces de planificare.

 

Pentru mai multe informații:

Gian Piero Gagliardi, Nordimpianti System SRL

Director executiv si de vanzari

g.gagliardi@nordimpianti.com

25.03.2016

Noul Extruder EVO2

Compania Nordimpianti este incantata de a va prezenta noul Extruder EVO2 pentru productia de fasii din beton precomprimat cu goluri la expozitia Bauma din Munchen, Germania.

Bauma este, fara indoiala, cel mai important eveniment pentru industria de constructii la nivel mondial. La fiecare trei ani, peste 3400 de expozanti din 57 de tari din intreaga lume se aduna pentru a prezenta produsele si inovatiile lor. In anul 2016 Nordimpianti va lua parte la aceasta expozitie mai activ decat de obicei, prin prezentarea noului Extruder EVO2.

Rezultatul a peste 18 luni de dezvoltare si testare, noul Extruder EVO2 se bazeaza pe succesul predecesorului sau, EVO, lansat, de asemenea, in cadrul expozitiei Bauma in 2010.

„Am adus peste 20 de imbunatatiri tehnice”, a explicat Francesco Mastropietro, noul inginer de proiect al companiei Nordimpianti, responsabil pentru proiectarea si dezvoltarea Extruder-ului.

El a continuat afirmand ca „Prin acest proiect am dorit sa combinam abilitatile personalului tehnic Nordimpainti cu cunostintele si experienta clientilor nostri, printre care unii dintre cei mai mari producatori si experti mondiali in acest domeniu”.

„Eu sunt italian”, a adaugat el zambind „si banuiesc ca v-ati aștepta sa proiectam un Extruder cu stil, insa”, a insistat el, „esenta sa este mai importanta. Scopul proiectului a fost de a face acest Extruder mai functional pentru utilizatorul final, lucru care ne-a reusit „.

Pe langa imbunatatirea functionalitatii masinii, un efort imens a fost facut in ceea ce priveste inovatiile tehnice pentru a imbunatati calitatea produsului finit si pentru a reduce costurile de intretinere si de productie la nivel minim.

Pe scurt, EVO2 este o masina complet noua, pregatita sa faca fata noilor provocari ale unei piete in crestere, in cautare de cat mai multe produse performante.

 

Pentru mai multe informații:

Daniela Consorte, Director de Marketing, Nordimpianti System Srl

d.consorte@nordimpianti.com